Vår historie

Over en kopp kaffe utpå sensommeren 2006 , nevnte Sverre Bøgh sine tanker om et ”uhøytidlig veteran – brassband”. – En kjempeide! – Det var jo bare å ringe rundt til folk – som sagt så gjort! Initiativtakernes mål var å samle gamle korpsmedlemmer som kunne tenke seg å plukke instrumentet ned fra hylla igjen – ha det hyggelig sammen, med musikken i sentrum.

I oktober 2006 ble Jonsvatnet Brass stiftet, og de første årene bestod korpset stort sett av tidligere medlemmer fra det som i dag er Solbakken og Vikåsen skolekorps.

I dag består brassbandet av mellom 20 og 25 messingblåsere og slagverkere, fra hele landet men spesielt fra Trondheim med omegn. Vi er ikke lenger et veterankorps, nå har vi medlemmer i alderen 16-67 år.

Samarbeidet med bydelens skolekorps er bra, og vi har de siste årene hatt både konserter og samspillseminarer sammen med flere skolekorps. I tillegg deltar vi og arrangerer flere konserter sammen med andre brassband i byen. Det er alltid trivelig å spille sammen.

Vi holder konserter og deltar i lokale konkurranser med jevne mellomrom, og de siste årene har vi også deltatt i Trøndersk Mesterskap i 2. divisjon. I februar 2023 deltok vi på NM brass for aller første gang, og dette med stor suksess, nemlig 4. plass i 5. divisjon.

NM 2023. Foto: Eirik Tysse